Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig kasslerpaj med krämig curry

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En mycket god paj som är lätt att tycka om. Mycket smak, lite arbete. Toppen till både vardag och fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman degen för hand eller kör den i matberedare. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.
  2. Fräs kassler, purjolök, vitlök och paprika i smör i cirka 10 minuter. Det ska inte ta färg. Dofta över curry och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt fond, spiskummin, svartpeppar och rostad lök. Dra pannan åt sidan. Blanda samman créme fraiche, grädde, persilja och ägg. Rör ned blandningen i fyllningen.
  4. Bred ut fyllning i pajskalet. Strö över riven ost. Grädda i 175 grader 40-45 minuter, tills fyllningen stannat och fått fin färg.
  5. Servera med en god sallad och en balsamvinägrett.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chrisq 30 maj 2010

    Den här pajen var verkligen god så fin smak o så krämig tack en klar 5:a till dig

  • Leonard91 12 mars 2011

    En helt OK paj, som var rolig att prova på. Vet ej om jag kommer göra den igen dock, men en 4a får den :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.