- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Enkel, billig och mycket smakrik vardagsmat
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i tärningar. Hetta upp lite fett i en gryta. Fräs rödlöken mjuk utan att den tar förg. Låt vitlök och paprika fräsa med någon minut mot slutet. Ta upp det frästa ur grytan. Hetta upp lite mer fett och bryn köttfärsen i ett par omgångar på lite högre värme, rör om så färsen smular sig. Lägg tillbaka all färs, lök och paprika i grytan. Strö över mjöl, chilipulver, söndersmulade buljongtärningar, salt och peppar och rör om. Blanda ner vatten, tomater och chilisås/tomatpuré. Koka upp, lägg på lock, sänk värmen och sjud cirka 20 min, rör om då och då.
- Skölj burkbönorna och blanda dem i färsen. Hetta upp och smaka av med mer kryddor om det behövs.
- Servera med couscous eller ris.
Publicerat den
8 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar