Man kan göra en tex mex-gryta på 600 g strimlad kycklingfilé om man hellre vill det.
Instruktioner
- Skölj paprikan, kärna ur den och tärna den fint. Skala potatisen och skär den i 1 cm stora tärningar. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och hacka dem grovt. Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint.
- Ta bort skinnet från kycklingklubborna och skär bort allt synligt fett. Gnid in klubborna med salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och chiliflingor. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och bryn kycklingklubborna runtom.
- Tillsätt paprika, soltorkade tomater, salladslök och vitlök och fräs under omrörning. Blanda ner potatistärningarna och fräs hastigt. Tillsätt vitt vin och 3 ½ dl hett vatten, lägg på locket och låt puttra 40 minuter.
- Smaka av grytan med salt och peppar. Låt bönorna rinna av. Smula tortillachipsen i en mixer. Skölj koriander och hacka bladen fint. Blanda ner bönor och tortillachips i grytan och låt det koka upp. Strö över hackad koriander och servera.
Publicerat den
18 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar