Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med rödlök från Tanzania

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Inte provat än...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i kastrullen och häll på så mycket vatten att det täcker. Sjud löken mjuk under lock i ca: 10 minuter.
  2. Rör i kryddblandningen, tomatpuréen, matfett samt buljongtärningar och vatten. Koka upp och sjud under lock ytterligare 10-15 minuter.
  3. Dela kycklingen i 8 bitar och bryn den runt om i smör eller margarin i en stekpanna. Stekes på svag värme under lock i 10 minuter. Vänd bitarna efter halva tiden.
  4. Lägg ner kycklingbitarna i tomat och löksåsen, späd ev med lite mera vatten och koka upp. Sjud kycklingen i löksåsen under lock tills den är helt genom kokt och mör, ca. 15 minuter.
  5. Lägg ner de skalade hårdkokta äggen i såsen. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med nykokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aquilard 28 oktober 2011

    Vanlig lök går också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.