Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj på mexikanskt vis.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En fyllning med extra sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör matberedaren ytterligarenågon sekund. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (det är lättare att kavla eftersom det är så lite deg). Låt pajskalet vila kallt i ca 30 min. Förgrädda i 10 min i 225 grader.
  2. Hacka all lök till salsan. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, råsocker och lite cayennepeppar. Låt tomatsåsen småputtra i 5-10 min. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Klipp baconet i bitar och skiva champinjonerna. Stek bacon och champinjoner i olja i en stekpanna. Tillsätt kyckling, salsa och Philadelphiaost. Låt alltsammans småkoka en stund. Avsluta med att tillsätta jalapenos. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 15 minuter. Toppa med fint skurna tomater och gröna oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.