Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka med chokladkrokant

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Chokladkaka med en krämig glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i smeten växelvis med mjölken.Rör till en slät smet.
  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 25 x 30 cm. Det går bra att använda en vanlig långpanna, men tänk då på att minska gräddningstiden.
  3. Grädda i 175 grader i ca 18-25 minuter....Håll koll på slutet. I en stor långpanna gräddas kakan i ca 10-13 minuter.
  4. Gör glasyren så här: Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan och blanda ner grovhackad choklad. Låt smälta ner. Rör om väl.
  5. Bred glasyren över den svala kakan och strö på kokos. Ställt kallt så glasyren stelnar.
  6. Skär kakan i trekanter eller rutor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monicadanell 15 mars 2009

    Hej vännen idag blev det bakning gjorde din kaka tack för receptet super god kram / monica

  • flabban 6 maj 2011

    Supergod kaka. Använde mjölkchoklad till glasyren. En riktig kaloribomb. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • MB-67 9 november 2013

    Det här låter både enkelt och gott

  • Lizabetta 16 april 2015

    Hej Liliane, jag har lagat din kaka redan flera gånger och den är jättegod och lättlagad. Utan chokladglasyr med vispgrädde. Också som rulltårta med hallonsylt. Hälsningar Lizabetta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.