Smarrig gryta. Köttet skall bli riktigt mört.
Instruktioner
- Koka upp buljong och soja.
Skär köttet i ganska små bitar eller strimlor. Lägg köttet i buljongen och koka30-60 minuter beroende på vilket kött som används. Det skall bli riktigt mört.
- Strimla purjo och tillsätt i grytan.
Salta och peppra. Klicka i tomatpuré och krydda med dragon.
Rör ihop creme fraiche och mjöl och tillsätt lite i taget.
Låt puttra ca 5 minuter, tillsätt strimlad skinka mot slutet.
- Garnera gärna med färsk dragon och servera med kokt potatis och en fräsch sallad
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Lite mesig i smaken, men det kan jag ju rätta till nästa gång så att det passar våra smaklökar...vill ha lite mera sting i men ändå väldigt gott så som i ditt recept. Jag hade dock ingen dragon hemma så det fick bli "franska örter". Tog fond istället för buljong samt gul lök istället för purjo för det hade jag inte heller hemma. :) Kanske det var därför det inte smakade. Kan faktiskt tänka mej att just purjo blir jättegott i denna grytan, ska testa det nästa gång :)
Tack för ett jättebra recept!!