Alla vet ju att lamm, chèvre och rödbetor är en himmelsk kombination. Här samsas allt i en burgare!
Instruktioner
- Blanda lammfärsen med salt och peppar och forma till fina runda burgare. Stek dem i smör 4-5 minuter per sida.
- Skala och skär rödbetor och vitlöksklyftor i lövtunna skivor, gärna i matberedare. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper, ringla över olivolja, strö på ett par nypor flingsalt och toppa med några timjankvistar. Rosta mitt i ugnen på 225 grader grillvärme i ca 10 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden och strö på lite mer flingsalt.
- Smula ner osten i en skål och blanda med honung, krossad vitlök, crème fraiche och smaka av med lite salt.
- Grilla eller stek bröden på varje sida och dela på mitten. Fördela rucola över 4 av skivorna, lägg på en nystekt lammfärsburgare, en klick chèvrekräm och några rödbetschips. Toppa med den andra brödhalvan och några fina timjankvistar.
Publicerat den
18 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar