Här får du prova på ett nytt sätt att laga lasagne. Vad sägs om en fyllning som består av lax, sparris och en underbar paprikasås.
Instruktioner
- Börja med såsen. Ansa och hacka paprikorna och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och paprika i 2-3 minuter. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och häll på vattnet. Låt sjuda ihop ca 15 minuter. Krydda med salt och smula ner rosépepparn. Mixa såsen i en matberedare eller mixer tills den är jämn och slät.
- Koka upp saltat vatten och lägg i lasagneplattorna. Koka plattorna tills de är precis mjuka, ca 7 minuter. Om sparrisen är färsk så koka den i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna.
- Sätt ugnen på 250 grader. Tärna laxfilén. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelstark värme under omrörning i 5 minuter.
- Varva lasagneplattorna med lax, sparris och sås i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugnen i 5 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket Rosépeppar ska det vara? Mvh.
Lax-lasagnen var supergod. Hela familjen gillade den. Tack för receptet / Malin.