Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeläpplekaka med punschgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skal, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp vatten och muscovadoråsocker och lägg i äppleklyftorna. Tag grytan från värmen och låt stå i 2 minuter. Tag upp äppleklyftorna och låt dem rinna av innan de läggs i en smord eldfast form.
  2. Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln. Hacka valnötterna. Vispa ägg och finkornigt strösocker lätt. Blanda i mandel och nötter. Häll smeten över äppleklyftorna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Vispa grädden. Tillsätt punsch. Servera mandeläpplekakan ljummen med grädden till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.