Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelformar med bär och citron- och mascarponekräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spröda formar med mandelsmak som fylls med en frisk och len kräm. Baka gärna formarna i förväg och frys in- bara att ta fram och fylla med frisk kräm och söta bär när det kommer gäster. Krämen kan förberedas 4 dagar före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Ta upp den och knåda ihop den till en deg. Låt degen vila inlindad i plastpåse i kylen ca 1 timme, gärna längre. Kavla eller tryck ut degen i 8 välsmorda pajformar, ca 8 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Koka upp citronsaft och socker. Vispa samman äggula och ägg. Vispa ner den heta citronsaften i äggvispet. Häll tillbaka ägg och citronblandningen. i kastrullen och värm på medelvärme under fortsatt vispning tills konsistensen är luftig och krämig. Passa noga, det får inte koka. Ta av från plattan och klicka ner smöret. Låt citronkrämen kallna i kylen ca 2 timmar, gärna längre.
  4. Grädda pajbottnarna 10-12 minuter. Låt svalna. Lossa dem försiktigt ur formarna.
  5. Rör mascarponen smidig och vispa grädden. Blanda mascarpone och citronkräm. Vänd ner grädden. Fyll bottnarna med krämen och bär. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.