Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med toscaglasyr

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

De här godbitarna bakar du i långpanna och toppar med ljuvlig toscasmet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter ca 25x35 cm med bakpapper. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner mjölet och bakpulvret och tillsätt grädden. Rör varsamt smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnande smöret och rör åter igen smeten slät.
  3. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
  4. Hacka mandeln till glasyren. Blanda med resten av ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning och ta därefter kastrullen från värmen.
  5. Ta ut den nästan färdiggräddade kakan och bred över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter, eller tills ytan har fått gyllenbrun färg. Låt kakan kallna innan den skärs upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.