- Serverar: 24 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
De här godbitarna bakar du i långpanna och toppar med ljuvlig toscasmet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter ca 25x35 cm med bakpapper. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
- Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner mjölet och bakpulvret och tillsätt grädden. Rör varsamt smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnande smöret och rör åter igen smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
- Hacka mandeln till glasyren. Blanda med resten av ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning och ta därefter kastrullen från värmen.
- Ta ut den nästan färdiggräddade kakan och bred över toscasmeten. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda i ytterligare 10-12 minuter, eller tills ytan har fått gyllenbrun färg. Låt kakan kallna innan den skärs upp i rutor.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar