Knaprig kyckling tillsammans med en färgsprakande bulgursallad gör du snabbt och lätt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär kycklingbröstfiléerna på längden. Mixa mandel, citronskal, salt och peppar till en grynig blandning. Lägg den i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en annan tallrik. Vispa upp ägget i en annan djup tallrik.
- Vänd alla kycklingbitar först i vetemjöl, sedan i ägget, därefter i mandelblandningen och lägg sedan i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter. Bitarna ska vara helt genomstekta.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala under tiden rotfrukterna och skär dem i tärningar med sidan 1 cm. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i rotfruktstärningarna och koka upp och låt det koka ca 1 minut. Låt dem rinna av i ett durkslag.
- Blanda rotfruktstärningarna med bulgur. Vänd i oljan och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och servera till den nystekta mandelkycklingen.
Publicerat den
28 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar