Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkyckling med bulgursallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knaprig kyckling tillsammans med en färgsprakande bulgursallad gör du snabbt och lätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär kycklingbröstfiléerna på längden. Mixa mandel, citronskal, salt och peppar till en grynig blandning. Lägg den i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en annan tallrik. Vispa upp ägget i en annan djup tallrik.
  3. Vänd alla kycklingbitar först i vetemjöl, sedan i ägget, därefter i mandelblandningen och lägg sedan i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och stek kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter. Bitarna ska vara helt genomstekta.
  4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala under tiden rotfrukterna och skär dem i tärningar med sidan 1 cm. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i rotfruktstärningarna och koka upp och låt det koka ca 1 minut. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda rotfruktstärningarna med bulgur. Vänd i oljan och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar och servera till den nystekta mandelkycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.