Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangopaj med myntafyllning

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ännu ett recept från ICA-Kuriren nr 27-28, 2009. Den solgula ytan på den här pajen gör mig glad och vansinnigt sugen ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa mandeln fint och smula ned kexen i mixern och mixa samman. Blanda i farinsocker och ingefära. Lägg smöret i en bunke och blanda ihop allt till en smidig massa. Klä en standardpajform med massan och ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
  2. Myntafyllning: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 minuter. Rör ihop crème fraîche, socker, mynta, mintolja och limeskal. Vispa grädden. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i limesaften på spisen. Rör hastigt ned det i myntakrämen och vänd i den vispade grädden. Fyll formen med fyllningen och jämna till ytan med en stekspade. Sätt in formen i kylen.
  3. Mangogelé: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 minuter. Skala, kärna ur och mixa under tiden mangofrukterna till en fin puré. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i kastrull eller i mikro. Rör hastigt ned gelatinet i mangopurén och täck pajen med mangogelé.
  4. Låt pajen stå ett par timmar i kylen före servering. Gott att servera med en fin vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.