En god rätt att ställa fram på buffébordet
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfats form.
- Efterstek köttet mitt i ugnen tills det är genomstekt ,
ca 20-25 min. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildas till såsen.
- Blanda samman alla ingredienser tillmarinaden.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg påsen kallt i ca 12 timmar vänd påsen några gånger under tiden.
- Blanda samman alla ingedienserna till såsen 0ch ställ den kallt att mogna i smaken.
- Torka av köttet och skiva det tunt . Lägg köttet på ett uppläggningsfat och ringla lite sås och ställ resten i
en skål bredvid .Garnera mad färsk basilika och oliver .
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Köttet tog inte så mycket smak, trots att det låg mer än ett dygn. Behövs mer kryddor i marinaden ? Gott ändå, då såsen förgyllde ordentligt