Till denna rätt brukar jag göra potatispaj.
Observera att receptet är beräknat på 30 portioner.
Instruktioner
- Putsa filéerna. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225°, tills termometern visar 70°. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.
- Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor.
- Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.
- Gröna örtsåsen:
Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En otroligt god rätt som jag blev bjuden på när vi hade tjejkväll! En absolut femma!