Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo

Den här rätten var ursprungligen en sideorder, som serverades på vår restaurang Döden i Grytan. Eftersom rätten passade så bra med pasta har jag gjort om den till en syrlig och matig tomatsås med en del styrka som får en speciell karaktär av den söta paprikan. Den stora mängden grönsaker i såsen gör att den passar utmärkt med Penne med smak av tomat och spenat. Såsen har dessutom en krämig karaktär trots att den inte innehåller grädde vilket gör att den fyller rören på ett fint sätt, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo

Gör så här

Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i smulad peperoncini, finhackad vitlök, kyckling och salt. Stek tills kycklingen får fin yta. Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig. Lägg i paprikan. Tillsätt tomatpuré och vatten, salta. Låt stå och puttra på låg värme tills paprikan blivit mjuk. Koka pastan och blanda ihop.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Pasta barilla, Kycklinglårfilé, Olivolja, peperoncini, Vitlök, Gul lök, Gul paprika, Grön paprika, Röd paprika, Tomatpuré, Vatten, Salt
Visningar:
1288
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Mezze recept
Mezze Penne Tri..
av Olvan
över 2 månader
Mezze Maniche m
av MrsC
över 2 månader
Cafe mezza luna
över 2 månader
Mezze sås med m
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.