Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladkaka med bär och polly

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Otroligt kladdig och god chokladkaka som har ett bär och frukt hav i mitten. Servera eventuellt med en klick vispad grädde. Polly smakar arrak och vanilj. Välj mellan mörk, ljus och blandad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det smälta i äggblandningen. Sikta ner mjölet och rör om.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ner Polly i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 8-9 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt.
  4. Garnera med bär när det är dags att servera och servera gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.