Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nadjas Musselsoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Krämig men med matiga bitar, lagom salt och mild men samtidigt väldigt smakrik och gott om goa musslor! Passar lika bra till fest som till vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba blåmusslorna noga, släng de som är öppna innan tillagning (de är dåliga) Hacka löken och skär fänkålen i stora "halvmånar" ca 1 cm tjocka. Skär chilin i tunna skivor (cirklar)
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i lök, fänkål, chili och musslor. Vänd runt med stor slev, det är enklast så. Häll på vin, grädde och vatten, koka upp men var försiktig så att det inte bränns, skaka om då och då.
  3. När musslorna öppnat sig är det dags att plocka ur dem och lägga dem på en tallrik bredvid. (om en mussla vägrar öppna sig efter kokning ska den inte tvingas - utan slängas, då är den också dålig) Lite lök kanske fastnar i nån mussla, men det gör inget.
  4. Koka ihop resten av soppan och strö ner majzenaredningen rakt i soppan tills önskad konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sänk värmen och häll i musslorna så att de hinner bli varma utan att kokas, då blir de sega.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.