Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelplättar med böckling och löjrom

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på goda gröna plättar med lyxig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Pressa ur vattnet och mixa nässlorna med mjölken. Vispa ihop ägg, vetemjöl och salt till en slät smet. Vispa ner nässelmjölken, lite i taget, i smeten. Den ska bli slät och fin.
  2. Provstek en plätt, späd med mjölk om smeten känns för tjock. Stek plättarna i smör på medelvärme, gärna i plättlagg.
  3. Servera plättarna med böckling eller varmrökt lax, lax- eller löjrom, en klick créme fraiche, dill och grovmalen svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.