Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nori Dolmas

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Nytt; tilltugg a la Husman till festen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort rotfästet och lösgör kålbladen. Lägg bladen i kokande lättsaltat vatten i 7–8 minuter. Ta upp och kyl snabbt av bladen i kallt vatten. Låt rinna av på en handduk tills de är nästan helt torra.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Mjukstek löken i 1 msk smör. Låt svalna. Blanda färs med risgrynsgröt, lök, ägg, 1 msk sirap, 1/2 tsk salt och 1 krm nymalen vitpeppar till en jämn och smidig färs.
  3. Täck en sushimatta, »maki-su«, med plastfolie. Skär bort alla grova delar på kålbladen. Täck hälften av plastfolien med kålblad (gör inget om det är små bitar, bara de täcker). Lägg 1/3 av färsen på kålbladen i en bred sträng. Rulla försiktigt ihop till en rulle, ca 3 cm i diameter.
  4. Gör 2 rullar till på samma sätt.
  5. Ta bort plastfolien, lägg rullarna trångt i en smörad brödform (ca 2 liter) eller i en liten ugnsform.
  6. Blanda vatten och kalvfond. Häll över rullarna. Ringla över 2 msk sirap. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller tills rullarna fått fin färg. Ös rullarna ett par gånger under stekningen. Ta ut och låt svalna något. Ställ kallt i minst 3–4 timmar. Förbered hit.
  7. Sätt ugnen på 150°C. Skär upp rullarna i ca 2 cm höga stubbar. Värm dem ca 10 minuter på en ugnsplåt i ugnen. Lägg upp på fat. Garnera med färska eller rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.