Fantastiska smaker!
Jag, som inte gillar fisksås eller citrongräs har ändrat lite i receptet, men ändra tillbaka till ursprunget om det faller dig i smaken. Allt står i receptet ....
Instruktioner
- Lägg ingredienserna till marinaden i en mixer och blanda.
Skär filén i tunna skivor, ca 2 mm tjocka.
Marinera köttet i marinaden i en plastpåse minst 30 minuter.
- Jordnötssås:
Häll risvinsvinäger och strösocker i en liten kastrull. Koka ca 10 minuter. Låt svalna.
Strimla chilifrukten. Mixa ihop chilifrukten, jordnötterna, koriandern och risvinägerblandningen. Rör i önskad mängd sweet chilisås så konsistensen blir som önskad. Låt kallna och kyl i kylskåp.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
Tillsätt lite smör när de är klara så de inte klibbar ihop.
- Stek köttet i mycket het panna med olja tills de har en fin stekyta men fortfarande är saftiga.
- Lägg upp nudlar och kött snyggt på (varma) tallrikar.
Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar