Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nudlar med fläskfilé och het jordnötssås

 
Nudlar med fläskfilé och het jordnötssås Nudlar med fläskfilé och het jordnötssås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastiska smaker! Jag, som inte gillar fisksås eller citrongräs har ändrat lite i receptet, men ändra tillbaka till ursprunget om det faller dig i smaken. Allt står i receptet ....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingredienserna till marinaden i en mixer och blanda. Skär filén i tunna skivor, ca 2 mm tjocka. Marinera köttet i marinaden i en plastpåse minst 30 minuter.
  2. Jordnötssås: Häll risvinsvinäger och strösocker i en liten kastrull. Koka ca 10 minuter. Låt svalna. Strimla chilifrukten. Mixa ihop chilifrukten, jordnötterna, koriandern och risvinägerblandningen. Rör i önskad mängd sweet chilisås så konsistensen blir som önskad. Låt kallna och kyl i kylskåp.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Tillsätt lite smör när de är klara så de inte klibbar ihop.
  4. Stek köttet i mycket het panna med olja tills de har en fin stekyta men fortfarande är saftiga.
  5. Lägg upp nudlar och kött snyggt på (varma) tallrikar. Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.