Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientalisk persikokaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kakan är en variant på den franska financierkakan, saftig och rik med fin mandelsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en 21–24 cm kakform.
  2. Mixa mandelspånen med florsocker. Blanda ner mjöl, salt, kardemumma, apelsinskal och smör.
  3. Vispa vitorna till hårt skum och blanda först hälften av skummet med den rätt fasta smeten. Vänd därefter ner resten av skummet med stora tag så att luftigheten behålls i smeten.
  4. Lägg den i formen, torka persikorna och placera dem i smeten med kupan ner.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-45 minuter. Tiden beror på vilken form du valt, känn med sticka när kakan är torr även i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.