Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

För de som gillar mat pajer.

Ingredienser

Instruktioner

Tillagning Ugnstemp 200° Blanda ihop pajdegen för hand eller i matberedaren och lägg den svalt minst 30 min. Fräs purjon utan att bryna den. Koka upp grädden och låt den svalna. Vispa äggen med grädden. Tillsätt purjo, dill och ost. Salta och peppra. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Se till att degen går ordentligt upp runt kanten och att den inte går sönder i botten och fyllningen rinner ut i ugnen. Fäst en dubbelvikt remsa aluminium-folie mot degkanten så glider den inte ned under gräddningen. Förgrädda pajskalet ca 10 min, tag bort folieremsan och låt pajen svalna något. Fördela laxen över botten och slå på äggstanningen. Grädda pajen ca 40 min, de sista 15 min täckt med folie.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.