Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med trattkantarellsås

(17 kommentarer)  
Oxfilé med trattkantarellsås Oxfilé med trattkantarellsås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du haft tur i svampskogen? Trattkantrellsås till oxfilé, vilken lycka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soya och persilja. Låt såsen koka 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.
  2. TIPS: Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i enstor stekpanna. Lägg över på ett ugnsäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innetemperaturen är ca 60 grader. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min.
  3. TIPS: Såsen kan förberedas helt

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • mumsan 5 september 2008

    VILKEN SÅS! GUDOMLIG!!!!!

  • linden2000 17 juni 2009

    Jättegott, det här är en given middag med gäster och gott rött vin.

  • jeannettes 1 januari 2010

    Fantastisk sås - jag hällde i lite av stekskyn från oxfilén vilket gav extra krydda :P

  • agda67 26 september 2010

    FRUKTANSVÄRT GOTT!!!!!!!!!! Mycket omtyckt, ska vi göra många fler gånger!! Vilken sås!!!=))

  • samcharlie 30 december 2010

    Ska prova dit recept på nyårsafton imorrn..:)

  • Malin_S 2 januari 2011

    Den här såsen var helt gudomlig!!! Jag använde torkade trattisar till min sås som jag lade i blöt en stund innan. Använde rosépeppar istället för grönpeppar och det blev supergott. Mycket god sås och den här kommer jag göra fler gånger.

  • moni63 2 januari 2011

    Jättegod tyckte matgästerna och jag själv över den här såsen. Även om jag inte hade någon grönpeppar tyvärr.

  • Gabitta 5 januari 2011

    Tack för en god sås som jag använde till en annan oxfilérätt, fast jag hade gula kantareller istället!:)

  • kig 14 januari 2011

    Hur gott som helst. En lyckad nyårsmiddag blev det tack vare detta goda recept.

  • bernermischa 23 januari 2011

    Valde bort oxfilén, när jag såg priset, men tog fläskfilé istället. Istället för trattkantareller öppnade jag en burk murklor, som jag hade hemma. Blev supergott det också! Basen i såsen är ju helt superb. Skulle kunna tänka mig att tillsätta en skvätt konjak också.... Sissi

  • lilja71 23 oktober 2011

    Jättegod sås! Tog gula kantareller i stället. Silade såsen och serverade svampen m grönpeppar och persilja för sig eftersom inte alla barnen uppskattar svamp. Alla barn (5 st mellan 1,5 och 11 år) gillade såsen.

  • Gul13 31 oktober 2011

    Tack för receptet på såsen. 5 poäng utan tvekan. Jättegod.

  • miramamman 27 november 2011

    Mums, detta var jättegott, vilken sås. Jag tog svart trumpetsvamp, och creme fraich men övrigt enligt recept. Helstekte oxfilen, och åt squashgratäng med purjolök till det passade ypperligt ihop.

  • mapejo 30 december 2011

    Denna sås har blivit en stor favorit i vår familj, jättegod !!

  • LisaFrida 31 december 2011

    Tyckte det smakade för mycket grönpeppar, jag kände inte smaken av svampen. Nästa gång tar jag inte grönpeppar eller väldigt lite.

  • arkadolle 24 januari 2012

    Ser gott ut!

  • christincarlsson 21 april 2012

    Super gott!!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.