Oxfilé med trattkantarellsås

Har du haft tur i svampskogen? Trattkantrellsås till oxfilé, vilken lycka!

Oxfilé med trattkantarellsås
Källa: egen
Uppladdad av: mumsan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 skivor oxfilé, ca 600 g
Smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås:
200 g färska trattkantareller (eller champinjoner)
1 vitlöksklyfta
2-3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
1 tsk fransk senap
1½ msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
½ dl hackad persilja

Betyg (27 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
55825
Sparat:
2023

Gör så här

Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soya och persilja. Låt såsen koka 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.

TIPS:
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i enstor stekpanna. Lägg över på ett ugnsäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innetemperaturen är ca 60 grader. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min.

TIPS:
Såsen kan förberedas helt
Dela

LIKNANDE RECEPT

av heanea
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader