Oxfilé med trattkantarellsås

Har du haft tur i svampskogen? Trattkantrellsås till oxfilé, vilken lycka!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kantarell, kantarellsås, trattkantarell
Betyg (28 röster)
Antal personer
4 st
Oxfilé med trattkantarellsås

Gör så här

Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soya och persilja. Låt såsen koka 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.

TIPS:
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i enstor stekpanna. Lägg över på ett ugnsäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innetemperaturen är ca 60 grader. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min.

TIPS:
Såsen kan förberedas helt

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Oxfilé, Smör, Salt, Vitpeppar, färska trattkantareller, Vitlök, Smör, Vetemjöl, Vatten, Vispgrädde, Grönpeppar, Fransk senap, Kalvfond, Kinesisk soja, Persilja
Visningar:
60497
Sparat:
2091

LIKNANDE RECEPT

Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.