Paj med mustig köttfyllning

Underbart god

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj

Ingredienser

Pajdeg:
150 g kokt potatis
2 ½ dl vetemjöl
100 g smör

Fyllning:
500 g grytbitar av nöt
Smör
2 gula lökar
2 ½ dl köttbuljong (tärning eller pulver)
1 krm svartpeppar
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
1 msk senap
2 dl vispgrädde
1 ½ dl riven ost (gärna lagrad)

Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4
Visningar:
703
Sparat:
18

Gör så här

Pressa eller riv potatisen. Hacka ihop mjöl, smör och potatis. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylskåpet cirka 30 min.

Skär köttet i tärningar 1 x 1 cm och bryn lite i taget av dem i smör i en gryta. Ta upp köttet. Skal och hacka löken och fräs den. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt buljong, kryddor, tomatpuré och senap. Låt koka på svag värme under cirka 45 min. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en ungssäker form, rymd ca 1,5 l. Degen skall täcka botten och kanter väl. Förgrädda i ugnen i 5-8 min. Lägg i köttfyllningen. Strö över osten. Gratinera i ugnen i cika 15 min. Servera med en sallad.

Rätten går bra att frysa in.

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT