Paj med mustig köttfyllning

Underbart god

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Betyg (0 röster)
Antal personer
3-4

Gör så här

Pressa eller riv potatisen. Hacka ihop mjöl, smör och potatis. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylskåpet cirka 30 min.

Skär köttet i tärningar 1 x 1 cm och bryn lite i taget av dem i smör i en gryta. Ta upp köttet. Skal och hacka löken och fräs den. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt buljong, kryddor, tomatpuré och senap. Låt koka på svag värme under cirka 45 min. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en ungssäker form, rymd ca 1,5 l. Degen skall täcka botten och kanter väl. Förgrädda i ugnen i 5-8 min. Lägg i köttfyllningen. Strö över osten. Gratinera i ugnen i cika 15 min. Servera med en sallad.

Rätten går bra att frysa in.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Potatis, Vetemjöl, Smör, Grytbitar av nöt, Smör, Gul lök, Köttbuljong, Svartpeppar, Lagerblad, Tomatpuré, Senap, Vispgrädde, Riven ost
Visningar:
794
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Paj recept
Tacopaj
över 2 månader
Jordgubbspaj me
över 2 månader
Mandel- och val
över 2 månader
Vaniljyoghurt
över 2 månader