Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksmuffins med lemon curd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sött och syrligt samsas här i dessa snabbgjorda bakelser! Orkar du inte göra din egen lemon curd så köp den på burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa i mjölken, lite i taget. Vispa i äggen, spara en vita och vispa den separat i en bunke och vänd ner i smeten. Smörj en muffinsplåt med smör och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Lemon curd: Blanda citronsaft, skal, smör och socker i en rostfri kastrull och smält allt på låg värme. Dra av från plattan. Vispa ägg och äggulor i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknar. Dra av från värmen och sila av. Häll upp lemon curden i en bunke och sätt på plastfolie. Låt den kallna i kylen eller fyll upp i en burk.
  4. Servering: Vispa grädden och fyll upp i en spritspåse. Lägg på lemon curd på pannkaksmuffinsen, servera resten av lemon curden vid sidan om. Lägg på bär och garnera med grädde eller servera grädden och resten av bären i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.