Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparglazad oxfilé med ugnstekt potatis och vitlökssmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott och festligt! En absolut favorit... Förbered gärna vitlökssmöret i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på grillen i tid, så att du får en perfekt glöd. Skär bort ev. senor på filén. Salta och peppra.
  2. Förväll svartpepparen ca 10 ggr. Smaka och känn så att den inte är för stark.
  3. Koka upp vatten, oxfond, apelsinskal, apelsinsaft, sweet chili, bär, socker, äppelvinäger, vitlök och den finhackade förvällda svartpepparen. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten. Låt glazen koka i ca 10 minuter.
  4. Lägg köttet på grillen och pensla med glazen. Sätt på grill-locket och öppna spjället. "Gulla" hela tiden med köttet och pensla med glazen. Sätt i en stektermometer och grilla köttet till temperaturen är ca 58 grader.
  5. Ugnstekt potatis: Skala och klyfta potatisen. Smörj en långpanna med olja. Pressa lite vitlök i 3-4 msk olja. Lägg potatisen i långpannan och ringla över vitlöksoljan, salta, sockra och peppra efter egen smak.
  6. Vitlökssmör: Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft och den pressade vitlöken luftigt. Spritsa i fina toppar och sätt dem i kylen en stund så att de stelnar.
  7. Ta ut vitlöksmöret ur kylen 5-10 innan ni ska servera det.
  8. Servera potatisen till oxfilén och bjud vitlökssmöret till. Servera även en valfri grönsallad till denna rätt. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.