Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikokaka med kardemumma och ingefärsgrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart god och saftig persikokaka som serveras med fluffig ingefärsgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner kesella. Mortla kardemummakärnorna. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i smeten och blanda väl. Halvera, kärna ur och skiva persikorna.
  3. Smörj en form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Lägg persikobitarna på smeten i ett fint mönster.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka i mitten av kakan, den ska vara torr.
  5. Vispa grädden till toppar. Tillsätt riven ingefära, vaniljsocker och florsocker. Vänd om så att det blandas ihop.
  6. Servera kakan ljummen med en klick ingefärsgrädde på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.