Underbart god och saftig persikokaka som serveras med fluffig ingefärsgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner kesella. Mortla kardemummakärnorna. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i smeten och blanda väl. Halvera, kärna ur och skiva persikorna.
- Smörj en form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Lägg persikobitarna på smeten i ett fint mönster.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka i mitten av kakan, den ska vara torr.
- Vispa grädden till toppar. Tillsätt riven ingefära, vaniljsocker och florsocker. Vänd om så att det blandas ihop.
- Servera kakan ljummen med en klick ingefärsgrädde på toppen.
Publicerat den
14 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar