Smakrik, sprakande och färgglad maträtt med ljuvliga smakkombinationer.
Instruktioner
- Kycklingspett:
Skala och riv lök och vitlök. Pressa limen. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar. Skär kycklingen i 2 cm stora tärningar. Blanda kycklingen med yoghurten och låt stå i kylen i minst 6 timmar, eller över natten.
Trä sedan kycklingbitarna på spetten, grilla dem runt om ca 10 minuter. Vänd då och då.
- Zucchiniris:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skiva zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor, grilla dem någon minut på varje sida. Krydda med salt och peppar. Plocka och hacka persiljan grovt. Vänd ner zucchini och persiljan i riset. Salta och peppra. Strö över granatäppelkärnorna.
- Servera kycklingspetten med zucchiniriset och lite extra yoghurt.
Publicerat den
30 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar