Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistagekaka på låtsas

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Detta är en riktigt läcker mjuk kaka! Nästan som godis! Det som skiljer denna kaka från andra mjuka kakor är att den sättes in i kall ugn!

Ingredienser

Instruktioner

Skålla mandeln och mal den eller riv mandelmassan på rivjärn. Smörj och bröa en form på 1 1/2 liter. Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt detta koka upp. Häll det hett i äggvispet. Blanda i mandeln/mandelmassan och bittermandelessensen. Rör i mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt den gröna hushållsfärgen droppvis. Blanda väl. Häll smeten i formen och sätt den på nedersta falsen i den kalla ugnen. Ställ termostaten på 175º. Grädda kakan i ca 50 minuter. Blir den för mörk, lägg aluminiumfolie över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 14 april 2009

    kanongod kaka - prova den som tårtbotten, det är inte dumt!

  • essim 18 juni 2009

    Ja, denna kaka var god. Ser trevlig ut också med sin ljusgröna färg. Nästa gång ska jag nog göra den lite grönare....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.