Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon Cobbler

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En läcker variant på den Amerikanska Peach Cobbler. Tillagas med fördel på en Kamado (typ: Big Green Egg) men det fungerar givetvis i en vanlig ugn också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten.
  2. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna.
  3. Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.