- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En läcker variant på den Amerikanska Peach Cobbler. Tillagas med fördel på en Kamado (typ: Big Green Egg) men det fungerar givetvis i en vanlig ugn också.
Instruktioner
- Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten.
- Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna.
- Smält smöret i en kastrull och häll i en kakform. Blanda mjölet, resterande socker, bakpulver, mjölk, vaniljsocker och lite salt. Häll smeten i kakformen ovanpå smöret. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass.
Publicerat den
27 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar