Jättegod kycklingrätt.
Näringsinnehåll/port:
Energi kJ 3025 kJ
Energi kcal 724 kcal
Protein 51 g
Fett 28 g
Kolhydrat 66 g
Ingredienser
Instruktioner
Blanda kryddblandningen och gnid in kycklingen med den. Lägg i smord ugnsform. Tillaga i ugn, 200° ca 15-20 min.
Fräs lök, vitlök, rosmarin, chili och socker i smör. Tillsätt vin och sambal, koka ihop till hälften. Rör ner buljong, krossade tomater och chilisås, låt koka tills vätskan kokat in. Tillsätt tomat och smaka av med salt.
Häll tomatblandningen över kycklingen. Sänk ugnsvärmen till 175° och stek ytterligare ca 40 min.
Blanda ingredienserna till myntayoghurten.
Servera kycklingen med myntayoghurt och kokt ris. Strö över hackad persilja.