Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo en pepitoria (Kyckling pepitoria)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en Spansk rätt, det är ett arv från morerna (araberna) och mycket uppskattad, speciellt i Madridregionen. Ursprungligen gjordes den på höna, numer görs den på kyckling. Lämplig även till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar, lägg bitarna i en plastpåse ihop med, 1 hackad vitlök, den hackade persiljan, svartpeppar och sherryn. Låt kycklingen marineras ett par timmar, helst över natten, vänd den några gånger.
  2. Ta upp kycklingbitarna och torka dem lätt med hushållspapper, spara marinaden. Vänd dem i mjöl och stek dem i lite olivolja tills de fått vacker färg, lägg över dem i en gryta.
  3. Hacka löken, hacka de resterande vitlöksklyftorna. Värm lite olja i en stekpanna, lägg i löken, den skall inte ta färg, utan bara bli mjuk, lägg i den hackade vitlöken och låt den steka med ett par minuter.
  4. Häll på marinaden, låt det småkoka ett par minuter och häll den sen på kycklingen i grytan, låt det småkoka i ca 10 minuter.
  5. Tillsätt nu saffran, kanelstång, lagerblad, buljongtärningar och vatten så att det precis täcker kycklingen. Låt det koka upp och sänk värmen så att det bara småkokar.
  6. Under tiden mixar man den skållade mandeln och lägger i grytan, peppra och smaka ev. av med salt. Låt grytan småkoka i ca 1 timme. När det gått 1 timme och om såsen önskas slät, så silar man den och häller tillbaka den i grytan.
  7. Dela 2 hårdkokta ägg, ta ut äggulan och mosa den fint. Lägg i äggulemoset i grytan och rör om. Hacka hela ägget som skall var till dekoration mycket fint, strö över ägghacket och lite hackad persilja. Klart att servera.
  8. Gott med kokt potatis eller kokt ris och lite grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.