- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Enkelt, gott och lite billigare än en stek.
Instruktioner
- Låt ströbrödet svälla i vatten. Tillsätt salt och vitpeppar. Blanda i färsen. Form till en köttfärslimpa (den måste vara fast).
- Häll i porter, soya och saft i en stor gryta, tillsätt kryddorna. Grovdela lökarna och lägg i grytan.
Koka upp lagen och sänk ner köttfärslimpan.
Låt sen det småkoka ca 1 tim.
- Ta upp köttfärslimpan och sila av skyn. Tillsätt grädde och red av med maizena. Salta och vitpeppra efter smak
Publicerat den
17 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så underbart gott, hade jag kunnat ge mer än fem stjärnor, så hade du fått det. Tack för en underbar god middag.
Mordgott!!!! Slog till med en gammal vinfarorit till detta recept å mums vilken söndagsmiddag det blev!!! Allesverloren Tinta Barocca (nr 12002) från Sydafrika för 109:- dyrt men det är den värd!
mmmm, min mamma lagar den bästaste maten!!
En gudomligt god sås. Uteslöt timjan eftersom vi inte gillar den och minskade på enbären. Full pott!!
Underbart gott och så enkelt att fixa till en riktigt lyxig söndagsmiddag!!!! Hade vitlökspulver istället för färsk vitlök men det gick bra det också.
Godaste köttfärslimpan ever! Jag och sambon älskar porterstek men även köttfärslimpa så denna rätten är en klar favorit! En 5:a från oss!
Alla gillade detta! Gjorde dubbel sats, i ugnen. Det gick jättebra! Tack för det.