Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portionsformar med mozzarella, örter och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knapriga formar som serveras med italienska delikatesser. Härlig blandning av potatis, mozzarella och pinjenötter lämnar garanterat ingen oberörd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Borsta och skölj av potatisen. Koka den i lättsaltat vatten under lock tills den är mjuk men inte överkokt. Häll av vattnet och ånga av potatisen väl. Låt svalna.
  3. Skär mozzarellan i små bitar. Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så att de inte bränns. Finhacka nötterna och blanda dem med ströbrödet.
  4. Smörj formarna med olivolja och bröa dem sedan med ströbrödsmixen. Spara lite av blandningen för att strö över de fyllda formarna.
  5. Värm upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i och fräs finhackad schalottenlök varsamt utan att den tar färg, ca 3 minuter. Rör ner örter och rucola i pannan och låt fräsa med i ett par minuter.
  6. Skala potatisen och pressa med en potatispress ner den i en bunke. Tillsätt den frästa blandningen, mozzarella, ägg och salt och peppar. Blanda försiktigt med en gaffel så att blandningen behåller sin fluffighet. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  7. Fyll formarna med blandningen och avsluta med att strö över det sista av ströbrödsmixen. Grädda formarna mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills de är genomgräddade och har fått fin färg.
  8. Servera potatiskakan med det kallskurna vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.