Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och jordärtskocksgratäng med portabellostekar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vem blir inte glad av en potatisgratäng? Speciellt när den gömmer välsmakande skivor av jordärtskockor. Till gratängen serveras den köttigaste" av svampar, portabellon, i en fyllig marinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg portabellosvamparna i en form. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål. Blanda ner olivolja, sojasås, tomatpuré, senap, agavesirap, salt och svartpeppar. Häll marinaden över svamparna och vänd runt så att de täcks helt. Plasta in och låt stå i minst 30 minuter. Stek sedan svamparna i lite olja i en stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala potatisen och jordärtskockorna och skiva tunt. Skiva även den gula löken och vitlöksklyftorna tunt. Lägg ner allt i en stor kastrull tillsammans med grädde, mjölk, salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter tills du har en tjock, krämig röra. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Häll ner allt i en gratängform och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Gratängen ska få en fin yta.
  4. Servera gratängen tillsammans med portabellostekarna och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.