Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med vitlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Potatismos kan smaksättas i oändlighet, här är ett gott potatismos som jag ofta använder till t.ex. grillad fisk

Ingredienser

Instruktioner

Klyfta den hela vitlöken och dela klyftorna på längden, låt skalet vara kvar Sätt på ugnen på 200 grader Lägg vitlöksklyftorna på en aluminiumfolie, häll över olja och gör ett paket av det och baka i ugnen i ca 40 min. Kläm ur vitlöken ur skalet och mosa dem med en gaffel. Skala och koka potatisen Pressa potatisen och blanda i vitlök, creme fraiche och smör. Vispa ihop till ett fluffigt mos och smaksätt med salt & peppar, späd med den varma mjölken till önskad konsistens. Blanda i hackad persilja vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • enAnnan 28 augusti 2008

    Hur gott som helst! Vi hade en hel färsk vitlök. Skar bara av toppen och bakade av i ugnen på plåt, klämde ner i potatisen och mosade runt. Åt med stekt fisk igår, kommer att ätas igen. Måste prova till lammfärsbiffar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.