Istället för tranbär kan man ta lingon, men tranbär har en mildare smak.
Ta helt enkelt lingonsylt om det är bråttom.
Instruktioner
- Rensa och skölj tranbären. Lägg dem i en kastrull med socker och portvin, låt koka upp och låt koka en stund. Rör ihop maizena med 2 msk kall vinbärssaft. Häll resten av saften i kastrullen och låt koka upp. Rör ner maizenan, låt koka på svag värme i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
- Skala potatisen, skölj och riv den grovt, spola av dem i ett durkslag tills vattnet är klart. Låt potatisen rinna av på hushållspapper.
- Sätt ugnen på 80 grader. Hetta upp oljan lite i sänder i en stekpanna. Lägg i potatisstavarna sked för sked, tryck till dem med skeden och stek dem som små rösti. Låt rinna av på hushållspapper, salta lite.
Håll dem varma i ugnen tills alla rösti är stekta.
- Skär osten i skivor, lägg 1 skiva ost över varje rösti.
Placera 1 tsk tranbärskompott överst, garnera gärna med timjan.
Publicerat den
23 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar