Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisrösti med camembert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för tranbär kan man ta lingon, men tranbär har en mildare smak. Ta helt enkelt lingonsylt om det är bråttom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj tranbären. Lägg dem i en kastrull med socker och portvin, låt koka upp och låt koka en stund. Rör ihop maizena med 2 msk kall vinbärssaft. Häll resten av saften i kastrullen och låt koka upp. Rör ner maizenan, låt koka på svag värme i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
  2. Skala potatisen, skölj och riv den grovt, spola av dem i ett durkslag tills vattnet är klart. Låt potatisen rinna av på hushållspapper.
  3. Sätt ugnen på 80 grader. Hetta upp oljan lite i sänder i en stekpanna. Lägg i potatisstavarna sked för sked, tryck till dem med skeden och stek dem som små rösti. Låt rinna av på hushållspapper, salta lite. Håll dem varma i ugnen tills alla rösti är stekta.
  4. Skär osten i skivor, lägg 1 skiva ost över varje rösti. Placera 1 tsk tranbärskompott överst, garnera gärna med timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.