Dressing: Blanda vinäger, honung och senap i en skål. Droppa i oljan och vispa under tiden. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Skiva sellerin. Skala och grovhacka löken. Fräs selleri och lök i oljan i stekpannan. Låt kallna. Ansa och finstrimla purjolöken. Ansa och skär sockerärterna i bitar. Tina ärterna.
Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna tills de börjar bli svarta och skalet spricker. Låt nötterna svalna något och lägg dem i en liten plastpåse. Gnugga av skalet och hacka nötterna grovt.
Tärna potatisen grovt och blanda alla ingredienserna till salladen. Blanda i dressingen och toppa med nötter, ärtskott och hackad persilja.
Fixa i förväg:
Dressingen kan göras ett par dagar i förväg och förvaras kallt. Potatisen kan kokas dagen innan och grönsakerna skäras, plasta in dem ordentligt och förvara i kylskåpet. Nötterna kan rostas en dag i förväg.