Våra "julkryddor" är egentligen är vanlig persisk smaksättning på ljuvliga grytor. Den här grytan har så otroligt mycket smak och har blivit en ny favorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär pumpan i grova bitar. Vänd runt i olja och salt och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och vitlök tills löken mjuknat. Tillsätt kikärter, urkärnade och hackade dadlar, finhackat citrongräs och sambal oelek. Stek ytterligare någon minut.
- Skär haricots vertsen i fyra bitar. Häll i krossade tomater, vatten, haricots verts och de torra kryddorna. Låt småputtra under lock 10-15 minuter. Vänd ner den rostade pumpan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft och salt.
- Toppa grytan med hackade örter och servera med den med bröd.
Publicerat den
1 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar