Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvins- och hallonsorbet

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Den här rasande röda sorbeten blandar lite oväntat rött vin med hallon. Chockerande god och inspirerad av dessertproffset David Lebovitz.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rödvin, socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda i 1 minut och ta sedan kastrullen från plattan. Ploppa ner hallonen. Låt blandningen stå och dra i 1 timme.
  2. Sätt en sil över en bunke och sila blandningen. Pressa ut så mycket saft du kan ur hallonen och ställ sedan in bunken i kylen.
  3. När vätskan är riktigt kall kör du den i en glassmaskin tills det blivit sorbet. Du kan även ställa in bunken i frysen och röra om med en gaffel lite då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.