En otroligt god och lite lyxig gryta att bjuda många på.
Instruktioner
- Börja med att skära köttet i mindre grytbitar. Gör en marinad av vin, enbär och krossade vitlöksklyftor. Lägg köttet i marinaden i minst 4 timmar eller helst över natten.
- Hacka löken och palsternackan. Tag upp köttet ur marinaden med en hålslev och bryn det i en stekpanna. Lägg sedan över det i den gryta du vill servera rätten ur.
- Bryn lök, palsternacka, bacon och svamp och lägg ner i grytan. Häll marinaden i grytan och späd med vatten. Krydda med salt och peppar. Låt köttet puttra i 1 timme eller tills det är mört.
- Red av med vetemjöl utrört i lite av grädden, tillsätt crème fraiche och låt puttra ytterligare ca 15 minuter. Servera med ris, sallad och rönnbärsgele.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket god och smakrik gryta helt i min smak högsta betyg från mig!!!
Jättegott! Gillar inte enbären dock så jag tog bort dem.