Rabarber- och banankaka

Har du, som jag, rabarber kvar i frysen och bruna bananer över? Kombinera den söta bananen och den syrliga rabarbern, och så lite choklad, det blir hur gott som helst!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: banankaka, rabarber, kaka, kak
Rabarber- och banankaka
Källa: egen bild
Uppladdad av: cecland
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

100 g smör
2 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
1 dl mjölk
50 g mörk blockchoklad (70%)
3 mogna bananer
5-6 rabarberstjälkar
½ dl honung
Rapsolja
Mannagryn

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-12 bitar
Visningar:
4939
Sparat:
304

Gör så här

Ta fram smöret ur kylen. Smörj och bröa en sockerkaksform, 24 cm i diameter, gärna med hål i mitten och löstagbara kanter. Bröa med mannagryn (eller vetemjöl).

Rensa och skala rabarbern och skär i bitar. Smält rabarberbitarna i kastrull tillsammans med honungen och lite rapsolja, tills det blir en kräm.

Rör ihop smör och socker. Rör ner äggen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna för sig, tillsätt dessa och mjölken. Rör så allt blandar sig. Tillsätt rabarberkrämen och rör slarvigt. Det ska bli små rabarberstråk i kakan, om du blandar ner rabarbern för noga kommer kakan inte att smaka rabarber.

Häll smeten i formen. Skär chokladen i ganska stora bitar och tryck ner i kakan. Grädda i 175 grader, i ca 45 minuter. Låt svalna nästan helt före servering.

Alternativ: Om man vill kan man istället för att göra en kräm, bara steka upp rabarbern lite i olja och honung, och lägga hela rabarberbitar i kakan.

LIKNANDE RECEPT

Banankaka recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av jenny.s
över 2 månader
av TriBeca
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.