Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetskaka med muskotnöt och kardemumma

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Läckra smakkombinationer som blir en höstig kaka som passar bra till kaffet. Serveras med en läcker vaniljglasyr och god kanelglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 22 cm i diameter, med sesamfrön.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner olja och alla torra ingredienser. Tillsätt de rivna rödbetorna. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter eller tills den är klar, känn med en sticka. Låt den svalna på ett galler under bakduk.
  3. Vaniljglasyr: Blanda ihop alla ingredienserna och vispa till en fluffig glasyr. Vill du ha en ljusrosa färg på glasyren, tillsätt lite rödbetssaft eller röd hushållsfärg. Bred glasyren på kakans sidor eller ovanpå.
  4. Kanelglass: Vispa grädden lätt i en bunke. Blanda i yoghurt, kanel och socker. Häll smeten i en plastlåda eller portionsformar och ställ den i frysen i minst 4 timmar, rör om några gånger under tiden.
  5. Ta ut glassen en stund innan servering och servera den till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.