Sökresultat

Laddar...
Din sökning gav 97439 träffarBuche de Noel - Julstubbe
Buche de Noel - Julstubbe

Den franska Buche de Noel, eller julstubbe, dekoreras med chokladglasyr som formas så att den ser ut som bark, därav namnet. Förbered gärna glasyren dagen innan.


Nastar - Ananaskakor
Nastar - Ananaskakor

Nastar med ananasfyllning är populära julkakor i Indonesien. De är roliga och goda kakor som påminner om våra svenska småkakor. Degen till kakorna innehåller mjölkpulver som finns att köpa i de fl..Beigli - Vallmofrörulle
Beigli - Vallmofrörulle

I Ungern är Beigli en av de mest älskade julkakorna. Annorlunda och supergod! Blå vallmofrön finns i de flesta mataffärer, men går att köpa i lite större mängder i saluhallar. Traditionellt brukar..


Dominosteine
Dominosteine

Under chokladglasyren på den tyska julkakan dominosteine döljer sig mjuk pepparkaka, aprikosmarmelad och marsipan. Ett bakverk du verkligen måste prova! Bakverken är lite pilliga att göra, men rikt..


Chokladtryffel med lakrits
Chokladtryffel med lakrits

Len tryffel med god lakritssmak. Det går bra att använda lakritspulver istället för lakritsgranulat till de här tryfflarna. Men det blir vackrast om man använder granulat som är lite grövre i struk..


Bovetesylta med inlagd silverlök
Bovetesylta med inlagd silverlök

Den kryddiga bovetesyltan med syrlig inlagd lök som tillbehör är ett gott och annorlunda inslag till julmaten. Givetvis går den att servera året runt. Prova!


Vegetariska köttbullar
Vegetariska köttbullar

Supergoda vegetariska köttbullar som är väldigt lätta att göra. Det går också bra att servera dem som frikadeller. Fibrex är torkat fiber från sockerbetor och används bland annat till glutenfri ba..
Amerikanska pannkakor, alternativ variant
Amerikanska pannkakor, alternativ..

Det här receptet är nog mer typiskt amerikanskt. Pannkakorna skall vara ännu mindre, och ännu tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än i receptet ovan. Och helst..
Senapsgriljerad rotselleri
Senapsgriljerad rotselleri

Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.


Limepaj med rosmarin
Limepaj med rosmarin

Bjud på en frisk och sötsyrlig limepaj. Limepajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.