Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled pork i lergryta.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Långkok som alltid ger ett jättegott resultat. Passar perfekt för middag med vänner eller mysmiddag med familjen.

Ingredienser

Instruktioner

Började med att ta ut fläskkarré och låta den vila en timma i rumstemperatur. Sedan gnider jag in köttet med kryddblandningen och låter köttet vila ännu en timma. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar. Tar ut köttet och låter svalna. Repar upp steken med en gaffel. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och kajennpeppar och pressad vitlök. Låter vila i kylskåp under natten. Innan du ska servera middagen sätter du på ugnen på 225 grader och lägger ut köttet på en ungsplåt med plåtpapper. Låt det rostas i 15 minuter. Servera gärna med coleslaw och klyftpotatis. Själv tänkte jag servera pulled pork med hemmabakade hamburgerbröd eller nybakad baguette, coleslaw och rostade rotfrukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.