Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig citron- och kokoskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Från Australien kommer denna ljuvligt goda kaka. Färsk mynta kan ersättas med 3 tsk torkad, sila i så fall genom melittafilter. Från Allers nr 14/07.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Mixa smör, citronskal och florsocker till en fluffig kräm i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, medan maskinen går.
  3. Blanda kokosflingor, vetemjöl och bakpulver och vänd ihop det med äggsmeten, tillsammans med gräddfil. Klä en ugnstålig hög gryta med bakplåtspapper och häll i smeten. Baka i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills kakan är genombakad. Pröva med sticka.
  4. Hetta upp ingredienserna till lagen under omrörning tills sockret löst sig. Sjud 3 minuter. Sila bort myntabladen. Häll den varma sockerlagen över kakan och låt den svalna i grytan.
  5. Stjälp upp kakan, skär den i tårtbitar och servera med mjukvispad grädde. Kakan håller sig syrlig 1-2 dagar och kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.