Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta tapasskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Dessa smakrika och knapriga skorpor smakar fantastiskt till ett tapasfat. Servera dem gärna med oliver, lufttorkad skinka, kryddstarka korvar och goda ostar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa.
  2. Vispa äggen och rör ner dem. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Forma degen till sex rullar, ca 20 cm långa och 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt. Mjöla fingrarna om degen kladdar.
  4. Pensla rullarna med äggula och strö på lite flingsalt. Grädda cirka 25-30 minuter.
  5. Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i cirka 2 cm breda skivor på diagonalen.
  6. Lägg tillbaka skorporna på bakplåten med snittytan uppåt.
  7. Ställ in skorporna i ugnen igen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asahallberg 1 november 2010

    Supergoda!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.