Dessa smakrika och knapriga skorpor smakar fantastiskt till ett tapasfat. Servera dem gärna med oliver, lufttorkad skinka, kryddstarka korvar och goda ostar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver och smör till en grynig massa.
- Vispa äggen och rör ner dem. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en jämn deg.
- Forma degen till sex rullar, ca 20 cm långa och 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt. Mjöla fingrarna om degen kladdar.
- Pensla rullarna med äggula och strö på lite flingsalt. Grädda cirka 25-30 minuter.
- Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i cirka 2 cm breda skivor på diagonalen.
- Lägg tillbaka skorporna på bakplåten med snittytan uppåt.
- Ställ in skorporna i ugnen igen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter. Låt svalna.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergoda!!